Λάδι καθαρισμού για το πρόσωπό σας!


Όλες μας έχουμε γυρίσει κουρασμένες από δουλειά ή από έξοδο με φίλους και πρέπει να “σπρώξουμε” τον εαυτό μας να ξεβαφτούμε!

 

Πέρα από τα μαντηλάκια, τα οποία κι αυτά είναι μία καλή λύση -αλλά ας είμαστε ελικρινείς, πρέπει να τρίβεις και να τραβάς το πρόσωπό σου και πάλι θα χρειαστείς 2-3 για να κάνεις τη δουλειά σου- υπάρχουν… τα λάδια καθαρισμού!

 

Ναι, ίσως όσες έχετε λιπαρή επιδερμίδα έχετε φρικάρει στη σκέψη να απλώσετε λάδι στο πρόσωπό σας, αλλά σας έχω την απάντηση! Το λάδι καθαρισμού, στην ουσία, θα απομακρύνει το make-up σας, του οποίου η σύσταση πιθανότατα βασίζεται σε κάποιο έλαιο (check your old chemistry books!) αλλά και το περιττό σμίγμα από την επιδερμίδα σας, χωρίς όμως να την ξηραίνει (for those dry skins out there!)

 

Ένα από τα προσωπικά αγαπημένα είναι το λάδι καθαρισμού της L’ Occitane En Provence με βούτυρο καριτέ! 

 

FullSizeRender

 

 

Πλεονέκτημα 1: Το συγκεκριμένο λάδι έχει 5% βούτυρο καριτέ, που είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό σε σχέση με άλλα λάδια, ενώ είναι μη φαγεσωρογόνο. Αυτό το τελυταίο σημαίνει ότι τα συστατικά του δεν “φράζουν” τους πόρους! Συγκεκριμένα, το βούτυρο καριτέ είναι από τα λίγα συστατικά τα οποία έχουν βαθμολογία 0 ή 1 (σε κλίμακα από 0 έως 5) για φαγεσωρογόνες ουσίες – όσο μικρότερη βαθμολογία, τόσο το καλύτερο!

 

Πλεονέκτημα 2: Αφαιρεί ακόμα και το αδιάβροχο make-up (π.χ. mascara) χωρίς να αφήνει υπολέιμματα. Και επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και το να τα τρίβουμε προσπαθώντας να βγάλουμε το μακιγιάζ δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, με το συγκεκριμένο λάδι ουσιαστικά τα χέρια σας θα γλιστράνε πάνω στο δέρμας σας, χωρίς την περιττή τριβή και το μακιγιάζ θα φεύγει πανέυκολα!

 

Πλεονέκτημα 3: Η μυρωδιά και η βελούδινη υφή στο δέρμα σας όταν το ξεβγάλετε. Πραγματικά, όταν ξεβάφεστε με αυτό το λάδι, θα αισθανθείτε να χαλαρώνετε με αυτή το υπέροχο άρωμα και το δέρμα σας θα το αισθάνεστε καθαρό και φρέσκο, χωρίς να σας τραβάει (είτε έχετε λιπαρή είτε ξηρή επιδερμίδα). Α! Είναι οκ για τις ευαίσθητες!

 

Πλεονέκτημα 4: Η τιμή, η ποσότητα και η διάρκεια. Το συγκεκριμένο λάδι μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα της L’Occitane En Provence  στα 19.90 € για 200 ml. Με χρήση από μία αντλία 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ – μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και σαν κανονικό καθαριστικό για το πρόσωπο χωρίς να είστε βαμμένες) θα σας κρατήσει περίπου 3 μήνες (που είναι και η αναγραφόμενη διάρκεια στο πίσω μέρος της συσκευασίας). Ουσιαστικά, ξοδεύετε 6.6 € το μήνα για το καθαριστικό του προσώπου σας! 

 

Οδηγίες χρήσης: Τρίβετε την ποσότητα από μία αντλία ανάμεσα στα στεγνά χέρια σας. Κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και στα μάτια για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ (αν θολώσουν λίγο τα μάτια σας μην ανησυχήσετε!). Βρέχετε τα χέρια σας και επαναλαμβάνετε το μασάζ για να αφαιρέσετε εντελώς το make-up. Ξεβγάζετε και είστε έτοιμες!

 

Hope you enjoy! Good luck!